Przepisy,  Słodkie

Szybkie fit batoniki wegańskie

Serio, bardzo błyskawiczny przepis. Te szybkie fit batoniki wegańskie wymagają tylko zmieszania składników i później pokrojenia. Jedyny czas jaki potrzebują to to, żeby zmrozić się w zamrażalce. Jest to przepis zdrowy, wykorzystałem w nim masło orzechowe, płatki owsiane, mus jabłkowy i rodzynki z suszoną żurawiną. Jest w nich też całkiem sporo białka za sprawą odżywki białkowej. Mam nadzieję, że przepis Wam się spodoba i chętnie po niego sięgniecie. Kocham batoniki, dlaczego więc nie postawić na takie w wersji całkowicie fit. Przepis znadziecie w wersji wideo na moim instagramie w kategorii reels / albo na moim Tik Toku – wszędzie występuje pod nazwą @roslinnyzajac

1 GODZINAŁATWY150 KCAL16 PORCJI
szybkie fit batoniki wegańskie

Wartość odżywcza

Batoniki podzieliłem na 16 równych części, na jeden batonik przypada 150 kcal:

BIAŁKO: 6,5

TŁUSZCZ: 7,6

WĘGLOWODANY: 13,2

Składniki

  • płatki owsiane, 1 szklanka, 120 g
  • masło orzechowe, 4 łyżki, 120 g
  • mus jabłkowy, 4 łyżki, 120 g
  • rodzynki / suszona żurawina, pół szklanki, 100 g
  • odżywka białkowa, 2 miarki, 60 g (u mnie wegańska)
  • gorzka rozpuszczona czekolada, tabliczka, 100 g
  • odrobina mleka / napoju roślinnego (dosłownie kapka)

Przygotowanie

Najpierw wszystkie składniki (poza czekoladą) należy ze sobą połączyć i dokładnie zmieszać.

W razie potrzeby podlać odrobiną mleka/napoju roślinnego.

Następnie wylać powstałą masę w blaszce/pojemniku wyłożonymi papierem do pieczenia, wszystko oblać roztopioną czekoladą.

Później włożyć do zamrażalnika na 50 minut, po wyciągnięciu pokroić na batoniki.

Batoniki należy trzymać w lodówce.

Smacznego ;))

szybkie fit batoniki wegańskie

Jeśli szybkie fit batoniki wegańskie Ci się podobają spróbuj również wysokobiałkowej pieczonej owsianki.

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.