
Szybkie fit batoniki wegańskie
Serio, bardzo błyskawiczny przepis. Te szybkie fit batoniki wegańskie wymagają tylko zmieszania składników i później pokrojenia. Jedyny czas jaki potrzebują to to, żeby zmrozić się w zamrażalce. Jest to przepis zdrowy, wykorzystałem w nim masło orzechowe, płatki owsiane, mus jabłkowy i rodzynki z suszoną żurawiną. Jest w nich też całkiem sporo białka za sprawą odżywki białkowej. Mam nadzieję, że przepis Wam się spodoba i chętnie po niego sięgniecie. Kocham batoniki, dlaczego więc nie postawić na takie w wersji całkowicie fit. Przepis znadziecie w wersji wideo na moim instagramie w kategorii reels / albo na moim Tik Toku – wszędzie występuje pod nazwą @roslinnyzajac
1 GODZINA | ŁATWY | 150 KCAL | 16 PORCJI |

Wartość odżywcza
Batoniki podzieliłem na 16 równych części, na jeden batonik przypada 150 kcal:
BIAŁKO: 6,5
TŁUSZCZ: 7,6
WĘGLOWODANY: 13,2
Składniki
- płatki owsiane, 1 szklanka, 120 g
- masło orzechowe, 4 łyżki, 120 g
- mus jabłkowy, 4 łyżki, 120 g
- rodzynki / suszona żurawina, pół szklanki, 100 g
- odżywka białkowa, 2 miarki, 60 g (u mnie wegańska)
- gorzka rozpuszczona czekolada, tabliczka, 100 g
- odrobina mleka / napoju roślinnego (dosłownie kapka)
Przygotowanie
Najpierw wszystkie składniki (poza czekoladą) należy ze sobą połączyć i dokładnie zmieszać.
W razie potrzeby podlać odrobiną mleka/napoju roślinnego.
Następnie wylać powstałą masę w blaszce/pojemniku wyłożonymi papierem do pieczenia, wszystko oblać roztopioną czekoladą.
Później włożyć do zamrażalnika na 50 minut, po wyciągnięciu pokroić na batoniki.
Batoniki należy trzymać w lodówce.
Smacznego ;))

Jeśli szybkie fit batoniki wegańskie Ci się podobają spróbuj również wysokobiałkowej pieczonej owsianki.


2 komentarze
Agata
Wyglądają świetnie, muszę odżywkę białkową nabyć – i robię!
Karol Zając
Super, powodzenia w takim razie i smacznego. 😉