Podróże

Wegańska kanapka filadelfijska

Jak obiecałem, tak zrobię. A obiecałem mianowicie, że pokażę Wam gdzie jeszcze możecie użyć mojego przepisu na rozpływający się sos serowy którego bazą jest tofu. Zajrzyjcie do przepisu jakie to proste, żeby go przygotować. W dzisiejszym wpisie pokażę Wam, że idealnie nada się on również w słynnej kanapce Philly Cheesesteak. A więc do dzieła, przed Wami wegańska kanapka filadelfijska w fajnej zdrowej i przepysznej formie.

Wartość odżywcza

Jedna porcja, czyli mam tutaj na myśli jedną taką bułę to równowartość 634 kcal:

WĘGLOWODANY: 93
BIAŁKO: 34
TŁUSZCZ: 16

Poza tym jedna taka wegańska kanapka filadelfijska nasyciła mnie na dość długo. Jak widzicie w porcji jest też całkiem sporo białeczka.

Składniki

  • bagietka, buła… 4 sztuki, u mnie każda sztuka ważyła 160 g
  • rozpływający się sos serowy (kliknij po przepis)
  • pieczarki, 400 g
  • oliwa, łyżka, 10 ml
  • ulubione przyprawy, u mnie papryka wędzona, czosnek, sos sojowy
  • sól i pieprz do smaku
  • coś zielonego, u mnie kolendra i zielona cebulka

Przygotowanie

Najpierw przygotuj rozpływający się sos serowy.

Następnie na patelni na oliwie podsmaż przekrojone w pół pieczarki wraz z przyprawami.

Później do przekrojonej bułki kolejno dodawaj „sos serowy”, pieczarki, a na wierzch wyłóż coś dla kontrastu.

Zajadaj ze smakiem, to jest pyszka! 🙂

Smacznego!

wegańska kanapka filadelfijska

Jeśli przepis Ci się podoba spróbuj również wegańskie zapiekanki z tofu i pieczarkami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *